Sinds 5 jaar ben ik woonachtig in Koedijk, gemeente Alkmaar. Alkmaar was in de begintijd een bruisende stad. Winkels, cafés, restaurants en in Overstad ook nog nieuwbouw t.a.v. kunst- en cultuur (bioscoop en live muziek).

In een paar jaar tijd zijn deze faciliteiten nu al weer maanden lang gedwongen te sluiten of met een beperkt aantal bezoekers open te ‘mogen’ zijn. Ook het museum, het AZ voetbalstadion hebben hiermee te maken. Dit ondergraaft hun bestaansrecht! en is daarmee ongrondwettelijk.

Geen financiële inkomsten betekent op de middellange- en lange termijn immers niet anders dan sluiting en daarmee vernietiging van kapitaal, dat met veel moeite en inspanning is vergaard. Dit geldt ook 100% voor eerder genoemde bedrijven.

Mijn drijfveer om in de politiek op stadsniveau te gaan is dan ook vanuit de nood van de Alkmaarse middenstand en burgers de overheidsmaatregelen af te schalen waar maar enigszins mogelijk.

Daarnaast is het voor mij essentieel de samenleving niet te splijten door de QR code in te zetten en daarmee burgers te verdelen.

Dit vergt: Vragen stellen in de Gemeenteraad en daadkrachtig naar oplossingen toewerken waarmee onze Alkmaarse samenleving (echt) vooruit kan.

Dit geldt ook voor het vraagstuk van het oplossen van de woningnood en het klimaatvraagstuk dat ons dreigt te gijzelen.

De komende jaren komt het erop aan om met kritische zin en daadkracht de burger zijn rechten terug te geven. Dit kan door medeverantwoordelijkheid zo in te richten dat er weer perspectief en daarmee toekomst ontstaat.

Daar wil ik mij voor inzetten.

 

Henri de Reede