Pasqual Verhagen

Even voorstellen! Ik ben al meer dan 40 jaar Alkmaarder, opgegroeid in Koedijk. Van jongs af aan ben ik werkzaam in de bouw, begonnen als timmerman daarna werkzaam geweest als bouwtechnisch tekenaar, en vervolgens als werkvoorbereider. Sinds vijf jaar ben ik ook werkzaam als mediator/ bemiddelaar.
Ik ben getrouwd met de liefste vrouw ter wereld en trotse vader van een jongedame van 24.
Mijn politieke ambitie is ontstaan eind 2020. Daarvoor hield ik mij verre van alles wat met lands- en gemeentebestuur te maken had. Ik heb ook maar enkele keren in mijn leven gestemd. Door de keuzes van de overheid in het coronavirus-vraagstuk begreep ik dat de politiek niet meer werkt zoals ze bedoeld was. De garanties in de grondwet bleken heel snel van tafel geveegd te kunnen worden, zoals artikel 7, het recht op vrije meningsuiting en artikel 9, het recht op samenkomst. De besluitvorming in het kabinet was niet transparant, voor- en nadelen van de maatregelen werden niet in het openbaar besproken.
Ik ben bestuurslid van de vereniging Hart voor Vrijheid, die in maart 2021 met de tweede kamerverkiezingen heeft meegedaan, door omstandigheden onder de blanco lijst nr 30. Vanaf het begin ben ik betrokken bij de politieke werkgroep die het landelijke programma ontwikkelt, daarnaast zit ik in de integriteitswerkgroep die onderzoekt hoe de vereniging zich op dat onderwerp kan onderscheiden. Wij willen kampioen integriteit worden!
De grote problemen die momenteel spelen zijn allemaal terug te voeren op het gebrek aan integriteit van bestuur. Corruptie, censuur, ondoorzichtige besluitvorming en overig machtsmisbruik zijn aan de orde van de dag. Bijvoorbeeld de kindertoeslagenaffaire heeft zich jaren geleden afgespeeld maar vele slachtoffers zitten nog altijd in de problemen.
Ik wil mij in Alkmaar inzetten voor de vrijheid van de inwoners. In eerste plaats wil ik ervoor zorgen dat zinloze corona maatregelen ter discussie worden gesteld en als gemeente een duidelijke stem laten horen naar de wetgevende macht in den Haag.
De nadruk van de handhaving moet op belangrijker zaken liggen dan op maatregelen die weinig tot niets bijdragen aan het beheersen van een virus. Op voortijdig signaleren van jeugdcriminaliteit bijvoorbeeld, waarmee veel ellende kan worden voorkomen.
Echte politieke ervaring heb ik nog niet opgedaan. Misschien is dat een nadeel, maar ik beschouw het als een voordeel.
Ik weet wel heel goed waar ik het voor doe. Ik heb een grote drang naar rechtvaardigheid en wil respect voor iedereen. Ik vind de ene mens niet meer waard dan de ander en wil dat in alles uitdragen. Arm of rijk, ondernemer of werkloos, overheids volgend of overheids kritisch, iedereen heeft het recht om respectvol behandeld te worden door de overheid. Dat is mijn verhaal en dat ga ik uitdragen en uitvoeren in de gemeenteraad, als ik verkozen wordt uiteraard!

 

Video Pasqual over de vraag: wel of niet stemmen in 2022?

https://youtu.be/UBSUu8mmzRw